HEERHUGOWAARD - Voor een nieuw fietsproject in het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard zijn (kinder)fietsen nodig. De tweewielers worden daar door vrijwilligers opgeknapt en voor een zacht prijsje verkocht aan bewoners van het azc en minima.

In het asielzoekerscentrum (azc) in Heerhugowaard is een werkplaats waar de fietsen worden gerepareerd. Voor het project zijn ze op zoek naar tweedehands fietsen. Het hoofddoel is het gratis herstellen van fietsen van kinderen van 3 tot 18 jaar.

Gratis
"We hebben geen geld om voor die fietsen te betalen", vertelt initiatiefnemer Theo Bruin. "Mensen moeten ze dus gratis aan ons willen geven. We komen de fietsen wel gratis thuis ophalen." Er is vooral behoefte aan kinderfietsen.

Omdat er in het azc niet gehandeld mag worden, worden de fietsen voor een zachte prijs verkocht bij ENJOY Kledingcafé aan de Middenweg 215. Daar wordt al tweedehands kleding verkocht aan asielzoekers en mensen met een minimum inkomen.

De opbrengst van de fietsen wordt gelijk verdeeld onder het fietsproject en het kledingcafé. Het fietsproject koopt weer fietsspullen van de opbrengst, waarmee ze oude fietsen op kunnen knappen. Wie een fiets kwijt wil, kan contact opnemen met de initiatiefnemers.