HEERHUGOWAARD - Als we op 16 november kijken naar het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Rivierenwijk-Zuid, zien we ook op welke plekken ruimte is voor groen.

Hoe dat groen er precies uit komt te zien, wordt pas later bepaald: “Het wordt een mooie mengeling van groenblijvers, bloeiende heesters, bloeiende vaste planten en siergras,” vertelt Marco Hoosbeek, groenontwerper: “Van alles wat, en zo goed mogelijk verdeeld over de hele wijk.”


Sfeerbeelden
Als in januari het definitieve ontwerp wordt gepresenteerd, zullen er ook sfeerbeelden getoond worden om alvast een indruk te krijgen. Maar het beeld zal in grote lijnen overeenkomen met dat van de Rivierenwijk-Noord (zie foto’s).

“Het wordt vooral lage beplanting waar je overheen kunt kijken,” vertelt Marco Hoosbeek. “Er komen wel enkele heesters, maar er komen geen grote dichte hoge blokken groen meer in de wijk. We zorgen ervoor dat je straks overal een goed overzicht hebt.”

“We beginnen met grondverbetering, waarbij we wortelonkruiden zoals haagwinde en zevenblad verwijderen. We vervangen dan de grond door nieuwe grond. Dat is ook gebeurd in de Rivierenwijk-Noord en daar zag het er prachtig uit, afgelopen zomer.”

Toch waren er ook geluiden dat het onderhoud in de Rivierenwijk-Noord de afgelopen zomer te wensen overliet. Hoosbeek: “We hadden de pech dat het zo’n natte zomer was. Dan groeit alles, dus ook het onkruid, tegen de klippen op. Dat kun je bijna niet voor zijn. Dan kun je blijven schoffelen. We blijven wat dat betreft toch ook altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.”