Met de decembermaand in aantocht gaat de temperatuur verder naar beneden en komen we automatisch in meer winterse sferen. Dat betekent ook dat Hartje Winter bij winkelcentrum Middenwaard voor de deur staat. Van 6 december tot en met 4 januari organiseert zij veel winterse activiteiten, binnen en buiten het winkelcentrum. Ook kunt u vier weken lang overdekt schaatsen op het Stadsplein met gezellige horeca en veel activiteiten. De entree is € 5,- en dan krijgt u er leenschaatsen bij.

Op zondag 7 december vinden in het winkelcentrum optredens plaats van enkele bijzondere koren, waaronder een Shantykoor en een popkoor. Een week later, op zondag 14 december, vindt de kersteditie van Streekmarkt Middenwaard plaats. Er zijn veel nieuwe aanbieders van heerlijke en eerlijke producten aanwezig, die een plekje krijgen op het Coolplein en het Friethoffplein in het winkelcentrum. Op zondag 21 december organiseren we, net als vorig jaar, de Kerstparade. De dag gaat van start met een grote knutselsessie voor kinderen, waarna zij kunnen deelnemen aan een bonte optocht door het winkelcentrum. Ook de Kerstman en zijn elfjes brengen deze dag een bezoek.

Het jaar wordt op zondag 28 december afgesloten met het Hartje Winter zondagvermaak. Zo komen de hoofdrolspelers van de bekende tv-serie Buurman en Buurman op bezoek. Kinderen kunnen kennis met ze maken en op de foto. Ook treden The Great Borrelnootjes op. Deze twee artiesten zingen bekende liedjes uit de jaren zestig en begeleiden zichzelf op gitaar en contrabas.