HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugwoaard scoort van alle gemeenten het beste op het gebied van het verduurzamen van de woningvoorraad..

Dat blijkt uit de 'Nationale monitor duurzame gemeenten 2017' van Telos. Bij die monitor is de voortgang gemeten op de indicatoren: CO2-emissies, zonnestroom, windenergie, elektriciteitsverbruik huishoudens, gasverbruik huishoudens en energielabel woningen. Prof. Dr. Bastiaan Zoeteman van de Universiteit van Limburg en leider van het Telos-onderzoek bevestigt de betrouwbaarheid van het onderzoek: 'De gegevens zijn allemaal afkomstig van onze nationale instanties: CBS, Klimaatmonitor Rijkswaterstaat, Nationale emissie autoriteit. Betere zijn er niet'. Vanwege deze resultaten zijn wethouder Monique Stam en directeur Sponselee van Woonwaard op woensdag 1 november geïnterviewd door BNR-radio op de locatie Bosboomstraat waar de zogeheten Stroomversnellingwoningen zijn gerenoveerd. Dit interview zal worden getoond tijdens het Financieel Dagblad Energiedebat op 8 november in Den Haag.

De analyse van het volledige Telos-monitor wordt momenteel door de gemeente gedaan. De resultaten worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.