HEERHUGOWAARD - Het is zo ver: Heerhugowaard gaat voor razendsnel en stabiel internet voor álle inwoners! Netwerkbeheerder E-Fiber is bereid om heel Heerhugowaard gratis van glasvezel te voorzien en voert de komende maanden campagne om dit mogelijk te maken.

Het gebruik van internet is de afgelopen tijd explosief gegroeid en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Films of series streamen, grote bestanden versturen, gamen, zorg op afstand, een slimme thermostaat... Deze toepassingen van het internet vragen om een betrouwbare en supersnelle internetverbinding. Glasvezel biedt onze inwoners nu de oplossing.

Voordelen van glasvezel

Wanneer het glasvezelnetwerk wordt aangelegd, krijgen alle inwoners en bedrijven in Heerhugowaard gratis een eigen persoonlijke aansluiting op dit netwerk. Hierdoor kunt u op elk moment en op meerdere apparaten tegelijkertijd supersnel en stabiel internetten in geweldige kwaliteit. En vaak bent u met een glasvezelabonnement goedkoper uit dan met een kabelabonnement.

De aanleg van het glasvezelnetwerk is een uitkomst voor al onze inwoners en ondernemers. E-Fiber voorziet namelijk ook de huizen die verder uit de dorpskernen liggen, in de zogeheten buitengebieden, van supersnel en betrouwbaar internet. Daarnaast worden alle bedrijven, scholen en verzorgingstehuizen aangesloten, zodat onze agrariërs, ondernemers en ouderen ook kunnen profiteren van de mogelijkheden die glasvezel te bieden heeft. Denk u maar eens aan zorg op afstand, E-learning en video-calling…

Informatieavonden

In maart en april organiseert E-Fiber informatieavonden voor alle bewoners en ondernemers in Heerhugowaard. Zodra de exacte data bekend zijn, ontvangt u hiervoor een uitnodiging. We hopen dat alle inwoners en ondernemers hiervoor belangstelling tonen, dan kan E-Fiber snel beginnen met de aanleg van het netwerk.