HEERHUGOWAARD - Op donderdag 20 juni opent wethouder Monique Stam aan de Middenweg 30A (naast basisschool/kindcentrum De Zonnewijzer) de derde schooltuin van Heerhugowaard. De schooltuinen zijn een initiatief van het NME (natuur- en milieueducatie) Heerhugowaard.

Op de schooltuinen krijgen leerlingen van groep zes elk 5m2 om eigen groenten op te telen. Onder toeziend oog van tuindocent en bioloog Vincent Min van De Biobus worden deze activiteiten begeleid, die met name gericht zijn op milieuvriendelijk tuinieren, natuurbeleving, biologie en gezond eten. Ook is er aandacht voor de kringloop, composteren, water, gedierte en ongedierte, kruid en onkruid. De leerlingen kunnen op deze speelse manier hun eigen gezonde voeding verbouwen en ze krijgen ook een mooie kijk in de natuur en hoe alles met de nodige aandacht groeit en bloeit.

Als het oogsttijd is komen er sla, radijsjes, sperziebonen, aardappels en wortels van de tuinen. Met de opening van de derde schooltuin zijn er straks bijna vierhonderd leerlingen actief.

De andere twee schooltuinen zijn op de Gibbon tussen de wijken Butterhuizen en Stad van de Zon en in De Draai bij basisschool De Helix. De schooltuinen worden mede mogelijk gemaakt door Intratuin, Bakker&Brothers, Groenservice Sjoerd Bakker, Loonwerkbedrijf Mol, Urmaprint, Albert Heijn Middenwaard, Multimate en de Biobus.