In het kader van de week van de duurzaamheid biedt de gemeente samen met Connexxion haar inwoners aan gratis de bus uit te proberen. Huis aan huis worden folders verspreid met informatie over de actie, via internet kunnen gratis vijf retourtjes besteld worden. De actie is exclusief voor inwoners van Heerhugowaard.

Duurzaamheid in het DNA

Voor de gemeente Heerhugowaard is duurzaamheid de gewoonste zaak van de wereld.  Van de CO2-emissieneutraale wijk Stad van de Zon tot het duurzaam bouwloket voor inwoners. Wethouder Monique Stam-De Nijs is dan ook blij is met het gezamenlijke initiatief. “Duurzaamheid  zit in het Heerhugowaards DNA. De bus zorgt voor minder autoverplaatsingen wat milieu- en bereikbaarheidsvoordelen heeft. Het is mooi dat we samen de inwoners gratis de bus kunnen laten uitproberen, bijvoorbeeld naar hun werk in Alkmaar. Daarom hebben we ook meegewerkt aan de plaatsing van de tijdelijke promotieborden bij in- en uitvalswegen”.


Makkelijk je busreis plannen

Saskia Louwers van Connexxion geeft aan dat  een hernieuwde kennismaking met de bus vaak een positieve verassing is.” Er zijn veel zaken veranderd ten opzichte van bijvoorbeeld een jaar of tien geleden. Tegenwoordig zit je niet meer in spanning bij welke halte je er uit moet ,want je plant je reis makkelijk op de Connexxion app en tijdens de rit wordt de halte van te voren omgeroepen en zie je op het scherm welke haltes je nadert. We hopen veel inwoners terug te zien in de bussen. “

Week van de duurzaamheid

Heerhugowaard heeft tijdens de week van de duurzaamheid nog andere activiteiten, zoals de duurzame Huizen Route waarin wordt samengewerkt met huiseigenaren om steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen en personeel van het Hoogheemraadschap en de gemeente doen mee met het Low Car Diet en laten een maand lang de auto staan.