KOGGENLAND - Op 11 oktober vertellen ervaren voorlichters op het gebied van woningbeveiliging in een interactieve voorlichtingsbijeenkomst over het voorkomen van woninginbraken en woningovervallen.

Ook geven zij tips hoe u de kans kunt verkleinen om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Alle inwoners van Koggenland zijn welkom om 20:00 uur in de raadszaal. Belangrijk is dat u zich wel aangemeld heeft.

Advies en tips

Ondersteund met filmbeelden komen de verschillende vormen van inbraken, woningovervallen en babbeltrucs aan bod. Deelnemers krijgen toelichting op organisatorische maatregelen die zij kunnen nemen. Ook komen technische maatregelen aan bod en krijgen deelnemers praktische tips die geen geld kosten, maar wel direct bijdragen aan (sociale) veiligheid. Medewerker veiligheid Ashwin Vlaar vertelt: “Bewoners kunnen zelf het risico op een woningoverval, inbraak en babbeltruc verkleinen door alert te zijn en veiligheidsmaatregelen te nemen. Met een kleine verbetering aan de woning, zoals het plaatsen van een kierstandhouder, deurspion of deurbel en goed hang- en sluitwerk, is de bewoner beter beveiligd. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners hier alles over te horen en leren ze direct hoe ze hun huis en zichzelf beter kunnen beveiligen.“

Een veilige omgeving

Burgemeester Posthumus: “Een veilige gemeente vind ik heel belangrijk. Als organisatie streven wij er dan ook naar dat 99% van onze inwoners zich veilig voelt in de omgeving. Woninginbraken of overvallen zorgen voor een onveilig gevoel. Helaas gebeurt dit nog steeds te vaak. Alleen dit jaar al zijn 21 huishoudens geconfronteerd met een woninginbraak. Ook de babbeltruc wordt nog steeds toegepast. Onbekenden bellen dan bij u aan en komen met een smoes binnen. Zij zeggen bijvoorbeeld dat ze van een energieleverancier zijn en even in uw meterkast willen kijken. Vervolgens stelen zij uw geld of andere persoonlijke bezittingen. Komt u vooral naar deze bijeenkomst om te leren wat u kunt doen om zichzelf hiertegen te beschermen.”

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via Ashwin Vlaar, via a.vlaar@koggenland.nl.