HEERHUGOWAARD - De huttenbouw Butterhuizen voor kinderen is vele jaren een succesvol zomerevenement geweest. Vorig jaar moest hij worden afgeblazen vanwege een tekort aan vrijwilligers die het evenement konden voorbereiden. Op 12 maart is om 19.30 uur een bijeenkomst in wijkcentrum De Zon (Brandpunt) waar de leden van de ‘oude’ organisatie en MET Welzijn aanwezig zijn om belangstellenden te informeren over wat er komt kijken bij de organisatie van zo’n evenement.

De huttenbouw is een driedaags evenement dat in de zomervakantie wordt gehouden. Die is dit jaar van 13 juli tot en met 25 augustus. In die drie dagen bouwen kinderen onder begeleiding een eigen hut. Aan het eind van dag 3 is er de Bonte avond: een feest voor kinderen en ouders met een BBQ, muziek en spelletjes. Honderden kinderen (en hun ouders) hebben daar de afgelopen jaren veel plezier van gehad.

Organisatie
Om zo’n evenement verantwoord en vooral veilig te kunnen voorbereiden en organiseren is een kernteam nodig. Dat team moet bijvoorbeeld hout (pallets) bestellen, er moet gereedschap zijn, op de bouwdagen moet er eten en drinken zijn voor de kinderen. En zo zijn er meer zaken die geregeld moeten worden. Daar is met alle ervaring uit vorige jaren een prima draaiboek voor, dus de nieuwe organisatie hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.

Maar dan moet die nieuwe organisatie er wel zijn. MET Welzijn staat in de startblokken om belangstellenden te begeleiden. Op 12 maart is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Heeft u belangstelling, meldt u dan aan via info@methhw.nl.