DIJK EN WAARD - Woningeigenaren in Dijk en Waard kunnen zich op zaterdag 29 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur tijdens de informatiemarkt ‘Verduurzaam je huis’ kosteloos en onafhankelijk laten informeren over de mogelijkheden om hun eigen huis te verduurzamen. In de bibliotheek aan Parelhof 1A in Heerhugowaard kunnen belangstellenden inspiratie opdoen, ter plekke een stappenplan laten opstellen en offertes opvragen.


Duurzaam Bouwloket is één van de deelnemers van de informatiemarkt. Het Bouwloket geeft onafhankelijk advies over welke stappen er nodig zijn om een huis te verduurzamen en over welke partijen bewoners zouden kunnen benaderen. Ook stelt Duurzaam Bouwloket verschillende showmodellen beschikbaar, zoals een warmtepomp.

Hypotheek

De Hypotheker is ook aanwezig en geeft advies over op wat voor manier huizenbezitters het verduurzamen van het huis zouden kunnen financieren door middel van een hypotheek. Hiervoor zijn wel inkomensgegevens nodig.

Doe Duurzaambus

Bij de Doe Duurzaambus kunnen belangstellenden informatie inwinnen over hoe zij ook op een kleine manier het huis kunt verduurzamen of geld kunt besparen op de energierekening.

De informatiemarkt wordt gehouden door Bibliotheek Kennemerwaard, in samenwerking met gemeente Dijk en Waard en Europa Direct. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.