HEERHUGOWAARD - Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen meedenken over de toekomst van het NS-station in Heerhugowaard. De komende maanden staat het station centraal tijdens drie inloopbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 18 april van 18.30 tot 21.00 uur in de aula van het Horizon College aan de Umbriëlaan 2 in Heerhugowaard.


Het gaat om de toekomst van station met alle functies die daarbij horen, zoals fietsenstallingen, parkeerplaatsen en de bereikbaarheid van het station. Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen inwoners en ondernemers meedenken over de herontwikkeling van het station. De gemeente geeft een toelichting op de stappen die de komende periode worden gezet.

De gemeente werkt samen met Provincie Noord-Holland, ProRail en NS-stations aan een ontwikkelplan voor het station als openbaar vervoer- knooppunt. Daarin worden verschillende beelden (of ontwikkelmodellen) uitgewerkt voor de toekomst van het station. Het doel is om uiteindelijk één model te kiezen. Adviesbureaus De Zwarte Hond en Arcadis hebben opdracht gekregen om het ontwikkelplan te begeleiden.

Stationskwartier

Het Stationskwartier (de nieuwe naam voor het Stationsgebied) ondergaat de komende jaren een grote transformatie. Met de uitvoering van het Masterplan Stationsgebied uit 2020 verandert het gebied van een werkgebied naar een gemengd stedelijk gebied waar veel meer mensen wonen. De komende jaren worden in het Stationskwartier honderden nieuwe woningen gerealiseerd. Het huidige station uit de jaren tachtig, toen de gemeente nog zo’n 16.000 inwoners had, past niet meer bij de huidige situatie met 90.000 inwoners. De ambitie is om van het station een modern openbaar vervoer-knooppunt te maken.

Heeft u nog vragen of heeft u nu alvast tips? Mail dan naar stationsgebied@dijkenwaard.nl.