HEERHUGOWAARD - Gemeente Dijk en Waard en de Woonstichting Langedijk houden op woensdag 20 december aanstaande een inloopbijeenkomst over de bouw van 106 sociale huurappartementen op een terrein aan de Gildestraat in Heerhugowaard.


Dit bouwplan maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het nieuwe Stationskwartier. Voor dit bouwplan aan de Gildestraat wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. De uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Gildestraat zijn opgenomen in het eerder vastgestelde Masterplan Stationsgebied.

Dijk en Waard maakt serieus werk van het vergroten van de woningvoorraad. De ambitie is om de komende jaren duizenden woningen te bouwen. Het accent ligt op betaalbare woningen, die verspreid over de gemeente worden gebouwd. De 106 sociale huurappartementen worden gebouwd op een perceel tegenover het Oogcentrum Noord-Holland.

Tijdens deze inloopbijeenkomst geven vertegenwoordigers van de gemeente en van de Woonstichting Langedijk een toelichting op het bouwplan en het bestemmingsplanproces. Bezoekers kunnen vragen stellen.

De inloopbijeenkomst, die plaatsvindt in de trouwzaal van het gemeentehuis (Parelhof 1, Heerhugowaard), duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Belangstellenden kunnen zelf bepalen op welk tijdstip zij de bijeenkomst bezoeken.