HEERHUGOWAARD - Hoe gaat de gemeente het sluipverkeer in het Stationsgebied een halt toeroepen. Kan het straks alstublieft wat minder stenig en betonnerig? En ook, kan de gemeente een AED bij een van de appartementencomplexen plaatsen? 

Steeds meer mensen weten het inloopspreekuur ‘Herontwikkeling Stationsgebied’ in lunchroom Plein 8 te vinden. ‘Mensen denken graag mee over de toekomstige inrichting van het gebied’, zegt Patrick Rentinck van de gemeente. De een woont er, een ander komt er regelmatig. Veel vragen zijn er over het Stationsplein. Het parkeren is ook zo’n ding. De geparkeerde auto’s zijn op dit moment nogal beeldbepalend. Dat zien mensen graag anders.

Concrete plannen heeft de gemeente nog niet. Rentinck: ‘Daarvoor zijn nu juist de spreekuren. En op 26 januari komt een klankbordgroep van bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van belangengroepen voor het eerst bijeen. De gemeente wil van het stationsgebied een groene entree van de stad maken. Een tunnel onder het spoor en het veiliger maken van twee kruispunten op de Zuidtangent in het gebied zijn onderdeel van de herontwikkeling.

Maar ook het parkeren van auto’s en fietsen zijn punten van aandacht. De gemeente wil de plannen graag met bewoners, ondernemers, scholen , reizigers en andere gebruikers van het gebied verder uitwerken. Er zijn inmiddels twee klankbordgroepen gevormd met vertegenwoordigers van deze groepen: een voor de stadszijde en een voor de omgeving Industriestraat.