HEERHUGOWAARD - Zaterdag 24 november 2018 komt Sinterklaas aan in Heerhugowaard. Dat gaat uiteraard weer gepaard met een feestelijk programma. Om 11.00 uur beginnen de feestelijkheden op het Stadsplein. Rond 12.00 wordt Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Bert Blase. Op het balkon voor het gemeentehuis wordt de Sint officieel welkom geheten in Heerhugowaard.

Voorafgaand aan het welkom geven de klimpieten van De Geus Party & Events een spectaculaire demonstratie van hun kunnen. Zo komen zij abseilent van het balkon van het gemeentehuis en het flatgebouw De Parelhof. Dansschool We Entertain uit Heerhugowaard zorgt ook dit jaar voor een dansoptreden en de presentatie is in handen van DJ Jacco SILVER.

Programma
- 10.30/11.00 uur: Start programma op het Stadsplein met klimpieten, dansshows en muziek.
- 12.00 uur: Balkonscene voor het gemeentehuis met burgemeester en Sinterklaas.
- 12.15 uur: Vanaf het gemeentehuis trekt de hele stoet, onder begeleiding van een Pietenband, door winkelcentrum Middenwaard.
- 13.45 uur: Sinterklaas vertrekt met zijn kleurig versierde Sinterklaasboot vanaf Middenwaard aan de kant van de Albert Heijn/Zonvaart. De optocht met Pietenband gaat via de Zuidtangent naar de Middenweg, linksaf de Bickerstraat op en dan naar het Raadhuisplein.
- 14.15 uur: Aankomst op het Raadshuisplein met optredens van We Entertain Streetdance.
- 15.00 uur: Stoet gaat linksaf de Raadhuisstraat in en dan linksaf op de Middenweg richting Grand Café De Heeren aan de Middenweg. De Sint doet daar een "zitting" waar de jeugd hem een persoonlijk handje kan geven.
- 16.00 uur: Einde programma.