DIJK EN WAARD - Stichting Sport-Z en het Dijk & Waard College slaan de handen inéén en organiseren een nieuwe editie van het MDT-project Set Your Life Goals van Stichting Life Goals Nederland. Dit initiatief, gericht op het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij (kwetsbare) jongeren, wordt na een succesvolle eerdere editie opnieuw opgepakt in de gemeente Dijk & Waard.

Het project biedt jongeren een unieke kans om hun talenten te ontdekken door middel van 'Life Goals sessies', waar sportieve activiteiten worden gecombineerd met diverse onderwerpen. Hiermee vergroten zij niet alleen hun zelfvertrouwen, eigenwaarde en trots, maar ontwikkelen zij ook nieuwe vaardigheden. Daarnaast wordt de maatschappelijke betrokkenheid gestimuleerd doordat jongeren hun nieuwe vaardigheden inzetten op een doe-plek, waarmee ze iets betekenen voor anderen. De deelnemers van het Dijk & Waard College organiseren een sportdag. “Of we de sportdag gaan organiseren voor leeftijdsgenoten of een andere doelgroep, dat bepalen we straks tijdens de sessies samen met de groep. Ook vorig jaar hebben we het traject al eens doorlopen met leerlingen van de oriëntatieklassen. We kwamen steeds bij elkaar op het terrein van voetbalvereniging van SVW’27. Bij dit traject werden jongeren uitgedaagd bij diverse sportieve activiteiten en kregen ze de kans om aan hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en andere vaardigheden te werken. Als afsluiting organiseerden ze een ontzettend leuke sportochtend voor basisschoolleerlingen van de Pater Jan Smitschool, waarbij ze verantwoordelijk waren voor de activiteiten en andere taken,” vertelt Jelle Zuijdam, maatschappelijk sportcoach bij Sport-Z.

Jongeren die het hele traject succesvol doorlopen krijgen een erkend MDT-certificaat als beloning voor hun inzet. “Een blijk van waardering én mooie aanvulling op je CV.” Vanwege het succes van de voorgaande editie heeft Sport-Z besloten om het project dit jaar voort te zetten in samenwerking met het Dijk & Waard College. Voor meer informatie over MDT Set Your Life Goals en de samenwerking tussen Stichting Sport-Z en Stichting Life Goals Nederland, kan contact worden opgenomen met Jelle Zuijdam van Sport-Z via 06-34168901 of j.zuijdam@sport-z.org.