HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Langedijk en Heerhugowaard zijn vanaf 1 januari 2022 samen de nieuwe ge­meente Dijk en Waard. Met 'Grenzeloos Dijk en Waard, opmaat naar een gebiedsvisie (Kanaalpark)' willen de gemeenten een begin maken met het hart van de nieuwe gemeente. Het centrale gebied dat verbindt. Een gebiedsvisie is een stip op de horizon. De gemeente vraagt inwoners om samen te werken aan deze 'stip op de horizon'. Heeft u een verhaal dat past in dit gebied? Dan willen we dat graag horen, zien of lezen. Laat u inspireren door de verhalen en onderwerpen. Kom naar de bijeenkomsten op 18 november en 6 december.


Wat is Grenzeloos Dijk en Waard, opmaat naar de gebiedsvisie (Kanaalpark)?
In dit gebied rondom het kanaal Alkmaar-Omval-Kolhorn komen plannen, ideeën en ontwikkelingen samen. Denk aan het Stationsgebied, Westpoort, Stadshart, Westdijk, toekomst voor het Museum BroekerVeiling, Havengebied Broek op Langedijk en het Oosterdelgebied. Een verbindend geheel waar vroeger handelsroutes elkaar kruisten. Een gebied waar geschiedenis ligt. Een gebied dat betekenis heeft voor de identiteit van gemeente Langedijk en gemeente Heerhugowaard.

Vindt u het leuk hierover mee te praten?
Om samen de gebiedsvisie meer vorm, inhoud en betekenis te geven zoeken wij mensen met verhalen over dit gebied rondom het kanaal. Mensen met plannen of acties die aansluiten bij deze zeven onderwerpen (verhaallijnen):

  1. Verbinding
  2. Water
  3. Groen
  4. Ontmoeting
  5. Recreatie (wandelen, fietsen, sport, ontspanning)
  6. Energie opwekken en opdoen
  7. Karakteristieke punten


Bijeenkomsten 18 november en 6 december
Stedenbouwkundig bureau Urhahn is gevraagd om samen met diverse experts een ruimtelijk concept te maken voor dit visitekaartje van Dijk en Waard. Het idee Kanaalpark is 'werk in uitvoering'. We willen graag met elkaar hierover verder praten en ideeën ophalen om gezamenlijk het idee Kanaalpark meer inhoud en betekenis te geven. In gespreksgroepen bespreken we de verschillende thema's. De bijeenkomsten zijn op een locatie in Langedijk of Heerhugowaard. Op 18 november worden verhalen en ideeën uitgewisseld. Op 6 december delen we de tips en tops uit over een nieuwe versie.


De bijeenkomsten worden gehouden op:

  • donderdag 18 november van 19.00 uur (inloop 18.30 uur) tot 21.30 uur (verhalen en ideeën) en
  • maandag 6 december (vervolg)bijeenkomst vanaf 19.00 uur (inloop 18.30 uur) tot 21.30 uur (tips en tops).

Meld u aan
In verband met de voorbereidingen vragen wij u zich aan te melden vóór 11 november via kanaalpark@heerhugowaard.nl voor één of beide bijeenkomsten. Na aanmelding ontvangt u één week voor de bijeenkomst een bevestiging, de locatie en het programma.

Toegangsbewijs
Om toegang te krijgen tot een bijeenkomst zijn we gebonden aan de actuele coronamaatregelen die van kracht zijn. Dit kan nog wijzigen. U dient bij binnenkomst een QR-code te laten zien oftewel een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of een herstelbewijs.


Kunt u niet aanwezig zijn tijdens één van de bijeenkomsten, maar heeft u wel een idee? Laat het ons weten via kanaalpark@heerhugowaard.nl.

Meer informatie op: heerhugowaard.nl/kanaalpark of gemeentelangedijk.nl/kanaalpark.