HEERHUGOWAARD - Op woensdag 26 april kreeg de heer J.M. (Johan) Groen ter gelegenheid van Koningsdag een koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Bert Blase reikt de onderscheiding om 10.30 uur uit op het kantoor van Bot Bouw, K.P.C. de Bazelweg in Heerhugowaard.

De heer Groen is van 1985 tot 2000 voorzitter geweest van voetbalvereniging Hugo Boys. Sinds 2001 is hij voorzitter van Stichting Dorpshuis De Noord. In die functie heeft hij onder andere leiding gegeven aan de verbouw van het dorpshuis en het proces van samengaan van Hugo Boys en Hugo Girls en de bijbehorende sportaccommodatie. Ook is hij betrokken geweest bij het wijkontwikkelingsplan Kompas op de Noord. De heer Groen heeft als voorzitter van de Stichting Dorpshuis ook sterk gemaakt voor het behoud van sporthal Noorderend met als resultaat dat de stichting eigenaar s geworden van de sporthal. Daarnaast is hij lid van de Rotary Geestmerambacht/Langedijk. Als voorzitter van de commissie International Service zet hij zich in voor zelf geïnitieerde serviceprojecten in het buitenland zoals internationale jeugduitwisselingen (zomerkampen) en waterprojecten. Ook zet hij zich in voor sponsoring van goede doelen zoals de Stichting Present, Vluchtelingenwerk, de Voedselbank en de Hospice.
Bij Bot Bouw is de heer Groen directeur Projectontwikkelaar. In die functie was hij mede-ontwikkelaar van Noordereiland in De Noord en op dit moment van Noordereiland 2.

Omdat er dit jaar verder geen koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt in Heerhugowaard is er geen bijeenkomst in het gemeentehuis vanwege lintjesregen.