HEERHUGOWAARD - Het kruispunt Jan Glijnisweg-Rustenburgerweg gaat komend najaar op de schop, en wordt aangepast. Doel is de verkeersveiligheid te bevorderen waarbij de buurt en de Familieschool inspraak hebben gehad. Het definitieve plan dat door burgemeester en wethouders is vastgesteld, ligt nog tot 26 juni ter inzage.

Een van de belangrijkste maatregelen wordt het stopverbod op de Jan Glijnisweg aan de overkant van de Familieschool. Ouders die hun kinderen brengen of halen parkeren daar hun auto waardoor de verkeersveiligheid in het geding is. Behalve dat de kruising opnieuw wordt geasfalteerd worden ook de zebrapaden verplaatst of verwijderd. Zo komt er een zebrapad ter hoogte van de Heilige Familie Kerk, en er komt een zebrapad tussen de ijsbaan en eetcafé Cirkus.

De genomen maatregelen moeten ook de voorrangsregeling op de kruising duidelijk maken. Mede daarom worden er ook stopborden geplaatst aan beide kanten op de Rustenburgerweg waardoor duidelijk wordt dat verkeer op de Jan Glijnisweg voorrang heeft.

Op welke datum de werkzaamheden daadwerkelijk van start gaan en hoe lang deze duren is nog niet bekend.