HEERHUGOWAARD - Met het slopen van een van de toegangsdeuren van de raadzaal nam Han ter Heegde op 17 januari definitief afscheid van Heerhugowaard.

Dat gebeurde aan het einde van een extra raadsvergadering waarin hij, als voorzitter, officieel afscheid nam van de gemeenteraad. Het slopen van de deur is het startsein voor een verbouwing van de raadzaal en de publiekshal van het gemeentehuis.

De raadzaal krijgt een nieuwe geluids- en videoinstallatie. Ook krijgt de raadzaal een nieuwe indeling. Raadsleden zitten voortaan in twee rijen van zestien tegenover elkaar. Ze hebben geen individuele microfoons meer. Raadsleden spreken vanachter een spreekgestoelte, wie tussentijds iets wil zeggen moet naar een van de interruptiemicrofoons. Idee is dat dat het debat zal verlevendigen.

De publieksbalies krijgen ook een facelift. Er komen nieuwe, ruimere balies. Ook wordt de klimaatbeheersing verbeterd, waardoor het 's zomers minder warm en 's winters minder koud zal zijn. De toegang naar de achterkant van het gemeentehuis, waar onder andere de GGD/consultatiebureau zit, wordt wat beter toegankelijk.

De verbouwing is half april afgerond. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad in het gebouw van het Hoogheemraadschap aan de Zuidtangent. De commissievergaderingen worden in die tijd in de trouwzaal gehouden. De verbouwing kost zo'n 800 duizend euro.

Gido Oude Kotte tijdelijk burgemeester

Tot er een waarnemend burgemeester is benoemd, neemt wethouder Gido Oude Kotte als eerste loco-burgemeester de honneurs waar.
Het is nog niet bekend wanneer een waarnemend burgemeester zal worden benoemd. Op de foto krijgt Gido Oude Kotte de ambtsketen omgehangen.