HEERHUGOWAARD - Op maandagmiddag 18 november van 15.00-17.00 uur kunnen leerlingen van basisscholen in Cool kunst en cultuur naar een laboratorium waar ze leuke proefjes kunnen doen die te maken hebben met (zonne)energie.

Op 18 en 19 november zijn op drie plekken in Heerhugowaard laboratoria ingericht. Daar kunnen scholen op afspraak naar toe. Op 18 november in Cool is het een vrije inloop.

Besparen en opwekken
De gemeente Heerhugowaard verduurzaamt haar vastgoed. Op tien sportlocaties die eigendom zijn van de gemeente, zoals de Deimoshal, zwembad Waardergolf en Sporthal Zuid, liggen inmiddels zonnepanelen of worden die daar binnenkort geplaatst, evenals op het gebouw van Cool kunst en cultuur. De in totaal 1250 zonnepanelen leveren ruim 345 duizend kWH energie, vergelijkbaar met het gemiddelde energieverbruik van ruim honderd huishoudens. En door de plaatsing van led-verlichting besparen alle locaties ook nog op de energierekening.

Met de verduurzaming van de locaties komt een energieneutraal Heerhugowaard in 2030 weer iets dichterbij. De basisschoolleerlingen van vandaag zijn dan jongvolwassenen. Met het Wattsons-lab krijgen zij nu al mee wat het belang van duurzame energie is.