HEERHUGOWAARD - De Middenweg-Zuid is vanaf maandag 22 januari afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met de herinrichting van de weg. Dat geldt vanaf de Reuzenpandasingel/Albert Heijn tot de afslag naar het Strand van Luna. Vanaf de zuidzijde blijft het Strand van Luna en Intratuin voor al het verkeer bereikbaar. Bewoners kunnen hun woning altijd via één zijde van de Middenweg bereiken. Op de kaart in de bijlage is te zien welke omleidingsroutes u kunt gebruiken en waar u de tijdelijke bushalte vindt voor lijn 6.

Voet- en fietsbruggen verwijderd en vervangen

Alle voetgangersbruggen en de fietsbrug naar het Strand van Luna (noordkant, naast Middenweg 9) worden eerst afgezet met hekken en later verwijderd. Aan het eind van 2018 worden alle bruggen weer teruggeplaatst. De aansluitingen Dampkring en Christina Baderland/Steigerdijk worden afgesloten met hekken.

De fietsbruggen Zonnevlam-Mesosfeer en Zuiderlicht-Noorderlicht blijven grotendeels beschikbaar. Het kruispunt Zonnegloren-Atmosfeer blijft open voor al het kruisend verkeer. Deze drie kruispunten worden pas later aangepakt en tijdelijk afgesloten.

Openbaar vervoer

Door de werkzaamheden rijdt er in 2018 geen bus meer op dit tracé. Om met het openbaar vervoer te reizen zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. Lijn 160 : Deze lijn volgt de omleidingsroute over de Reuzenpandasingel, Westtangent en N242 waardoor de bushaltes “Stad van de Zon” en “Park van Luna” vervallen. We adviseren reizigers om via de halte “Butterhuizen” te reizen.
  2. Lijn 6 : Er wordt een extra halte ingericht nabij het Nollencircuit/Huygendijk in de loop van aankomende week.
  3. De HugoHopper blijft rijden volgens de “groene” route (via de omleiding over de N242) met als bestemming Intratuin.

Download de app

Aannemer KWS Infra neemt de communicatie over het werk voor een groot deel op zich. KWS maakt hierbij gebruik van de app ‘KWS Infra’ die te vinden is in de appstore (Google of Apple). Het werk is toe voegen door in de app op de kaart ‘Herinrichting Middenweg-Zuid’ te selecteren of te zoeken op projectnaam. Selecteer het project en voeg deze toe aan ‘favorieten’. Via de KWS App blijft u op de hoogte van de actuele stand van zaken. Verder is de omgevingsmanager van KWS Infra, dhr. J. Dreyer, beschikbaar voor vragen of opmerkingen (06-11007743).

Voor overige informatie over de werkzaamheden is de gemeentelijke website www.middenwegzuid.nl beschikbaar.

Spreekuur KWS op dinsdagmiddag

Iedere dinsdag bent u van 15:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom op het spreekuur in de KWS keet (nabij de bocht bij Intratuin). U kunt hier terecht bij dhr. J. Dreyer voor uw vragen over de uitvoering of de te verwachten hinder.

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over de afsluitingen en omleidingen is de KWS Infra app beschikbaar of de heer J. Dreyer (KWS, 06-11007743), en/of mevrouw G. Peters (gemeente, 14 072).