HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard is op zoek naar herinneringen en verhalen over het zuidelijke deel van de Middenweg. Het deel dat volgend jaar op de schop gaat. Het is een uniek stukje Heerhugowaard uit de zeventiende eeuw, dat sindsdien nog nauwelijks is veranderd. Daar zijn ongetwijfeld verhalen over te vertellen. En die willen we graag horen. Vandaar de openbare Facebookgroep Middenweg-Zuid leeft!

Tijdens de ontwikkeling van de wijk Stad van de Zon heeft de gemeente er bewust voor gekozen om de oorspronkelijke inrichting van het zuidelijk deel van de Middenweg intact te laten. En ook nu dit deel van de Middenweg toe is aan een opknapbeurt, wil de gemeente het unieke karakter zoveel mogelijk behouden. Vandaar dat de gemeente in gesprek is met bewoners om de herinrichting van de Middenweg-Zuid zo goed en mooi mogelijk vorm te geven.

Verhalen

Intussen wil de gemeente dat bijzondere karakter van de eeuwenoude weg extra aandacht geven. En dat gebeurt onder meer door het ophalen van verhalen over wonen en leven aan de Middenweg-Zuid. Al enkele eeuwen wordt hier gewoond, gespeeld, van huis naar werk gereden, enzovoort. Het is een omgeving die tot de verbeelding spreekt, die inspireert.

Openbare Facebookgroep

Een plek die leeft en nog lang door zal leven. In opdracht van de gemeente Heerhugowaard, zal Judith Flapper de komende periode verhalen op schrift gaan stellen over de Middenweg-Zuid: “We zijn op zoek naar mooie verhalen en die zullen er zeker zijn. Als ik alleen al denk aan de periode dat ik zelf, jaren geleden, werkte in Heerhugowaard. Met mooi weer vond ik niets heerlijker dan na een lange werkdag tussen die prachtige bomen van de Middenweg naar huis in Alkmaar te fietsen, toen nog met uitzicht op de weilanden. Dit is een mooie historische plek, waar generaties Heerhugowaarders zijn opgegroeid en avonturen hebben beleefd. Wij zijn op zoek naar hun verhalen, onder andere via de openbare Facebookgroep Middenweg-Zuid leeft.”

Iedereen die dat wil, kan lid worden van de Facebookgroep Middenweg-Zuid en daar zijn verhalen over en herinneringen aan de Middenweg-Zuid delen. Op deze pagina zijn ook de betrokken medewerkers van de gemeente actief, net als fotograaf Norbert Reijngoud, die bezig is met een fotoreportage. Judith Flapper zal, samen met de gemeente en de fotograaf, zoeken naar de meest bijzondere verhalen en (oude) foto’s van dit deel van de Middenweg. Die komen uiteindelijk in een bundel die digitaal en wellicht ook in drukvorm zal verschijnen. De Facebookgroep is direct te vinden via www.facebook.com/groups/middenwegzuidleeft.

Ook een verhaal te vertellen over de Middenweg-Zuid en geen Facebookaccount of geen internet? Stuur dan een samenvatting van uw verhaal (zo mogelijk met foto’s) en uw contactgegevens naar: j.flapper@heerhugowaard.nl of per post aan Gemeente Heerhugowaard, t.a.v. projectbureau Middenweg-Zuid, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.