DIJK EN WAARD - Gemeente Dijk en Waard beschikt over een nieuwe lichting energiecoaches die inwoners geheel kosteloos kunnen helpen bij het verduurzamen van hun huis. Geïnteresseerde inwoners kunnen een beroep doen op de energiecoaches via het Duurzaam Bouwloket.

Een energiecoach komt bij de mensen thuis, bespreekt hun situatie en kijkt waar nog energiewinst te halen is. Het bezoek en de tips van de energiecoach zijn helemaal gratis en is voor zowel mensen die een woning huren als voor huiseigenaren. De gemeente nam eerder dit jaar het initiatief om energiecoaches in te zetten. De vraag bleek groter dan het aanbod. Met de uitbreiding van het aantal energiecoaches kunnen weer nieuwe aanvragen van inwoners in behandeling worden genomen.

Vrijwillig

“De energiecoaches doen hun werk vrijwillig vanuit onze organisatie Wonen Plus Welzijn. Zij zijn speciaal opgeleid door het Duurzaam Bouwloket om een gedegen energieadvies te kunnen geven”, aldus Linda Strijbis, coördinator energiecoaches. “Denk bijvoorbeeld aan kleine aanpassingen, zoals het gebruik van ledlampen of een waterbesparende douchekop”.

Voor huiseigenaren geven de energiecoaches ook advies over grotere aanpassingen, zoals isolatie en warmtepompen. Ontvangt u graag tips en advies? Vraag dan een energiecoach aan via www.duurzaambouwloket.nl/dijk-en-waard. Een bezoek aan huis van de energiecoach duurt ongeveer één à anderhalf uur.

Energiecoach worden
Weet u al veel van energiebesparing of zou u het willen leren, zodat u zelf als energiecoach aan de slag kan gaan? Mail dan naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl of heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl. In januari beginnen nieuwe trainingen (vier bijeenkomsten) op de maandagavond. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.