OBDAM - In Obdam wonen hartelijke en loyale mensen in een groene omgeving. Er zijn voldoende voorzieningen en er worden genoeg activiteiten georganiseerd. Over het algemeen zijn Obdammers hartstikke tevreden. Natuurlijk zijn er ook kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid, recreatie, duurzaamheid en groenvoorziening. Ook willen Obdammers graag betrokken worden bij de ontwikkelingen rondom de nieuwe wijk Tuindersweijde.

Deze ideeën werden geopperd tijdens het tweede dorpsgesprek tussen het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Koggenland en inwoners van Obdam. Op donderdag 22 juni kwam het oostelijk deel van Obdam bij elkaar om te praten over de toekomst van het dorp. Burgemeester Posthumus: “De sfeer van de avond was heel positief. Inwoners zijn heel betrokken bij het dorp en willen zich inzetten om het dorp nóg mooier te maken.”

Verschillende doe-teams gaan aan de slag om deze kansen te benutten. Een aantal inwoners hebben zich aangesloten bij doe-teams die tijdens het vorige dorpsgesprek in Obdam zijn gevormd. De gemeente Koggenland ondersteunt deze teams waar nodig.

Vervolg dorpsgesprekken

Alle dorpen komen aan de beurt om plannen voor de toekomst van het dorp vorm te geven en te helpen doe-teams te vormen. Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer, Berkhout, Ursem en het westelijke deel van Obdam zijn al geweest. In 2017 spreekt het college ook nog met Spierdijk en De Goorn. In 2018 staan Avenhorn, Oudendijk en Grosthuizen op de planning. U hoeft natuurlijk niet te wachten op een dorpsgesprek. Als u nu al goede ideeën heeft voor uw dorp, kunt u daar direct al mee aan de slag. Meer informatie via www.koggenland.nl/dorpsgesprek.