HEERHUGOWAARD - De komende tijd gaan diverse nieuwe groot onderhouds- en investeringsprojecten op doorgaande wegen en fietspaden in Dijk en Waard van start. Dat betekent soms omrijden. Heel lastig als u gewend bent aan een vaste route. Het groot onderhoud aan wegen is gepland vóórdat het werk aan de spooronderdoorgang Zuidtangent start. Zodat tijdens de aanleg van de spoorwegonderdoorgang andere belangrijke routes open blijven. Zo blijft Dijk en Waard goed bereikbaar.


Oosttangent

Daarom gaan we in 2022 ook een aantal rotondes op de Oosttangent aanpassen. Het gaat om de rotonde bij Haringvliet en de rotonde bij Dijk van Kyoto. Hier komen kleine turborotondes. De doorstroom voor auto’s wordt daardoor beter. Op dit moment staan de werkzaamheden ingepland in september en oktober. Wij zijn nu bezig met het bepalen van de exacte planning, de indeling van de uitvoeringsvakken en de werkvolgorde. De uitvoering zal in fases gedaan worden. Meer informatie hierover volgt in augustus.

Andere werkzaamheden

Ook de Middenweg bij Heerhugowaard-De Noord en het Verlaat krijgent in het najaar een nieuwe laag asfalt. Daarnaast wordt de N241 (A.C. de Graafweg) wordt door de Provincie compleet vernieuwd. De bereikbaarheid van de Frik (bij Heerhugowaard-de Noord) wordt aangepast en veiliger. In Dijk en Waard worden de wegen, voet- en fietspaden regelmatig onderhouden. Eens in de zoveel tijd is er grootonderhoud of renovatie van een weg nodig. De gemeente doet er alles aan om u daarbij te helpen de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.