HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk doen onderzoek naar de digitale weerbaarheid van hun inwoners. Digitale mogelijkheden nemen een toenemende rol het dagelijks leven in. Dit leidt dit ook tot grotere risico’s om slachtoffer te worden van online criminele activiteiten. Door het onderzoek willen de gemeenten inzicht krijgen hoe inwoners hiermee omgaan.


Ook is het onderzoek bedoeld om te achterhalen of inwoners het verbeteren van digiweerbaarheid een taak van de gemeente vinden.

Meedoen aan het onderzoek?
Het onderzoek is tot 30 april 2021 digitaal in te vullen via de webpagina's www.heerhugowaard.nl/digitaal of www.gemeentelangedijk.nl/digitaal. Het invullen van dit onderzoek kost u ongeveer acht á tien minuten tijd.

Veilig digitaal in woon- en werkklimaat
Voor inwoners en ondernemers is een veilig woon- en werkklimaat erg belangrijk. De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard onderschrijven dit. Dat betekent niet alleen een veilige fysieke wereld, maar ook een digitale. De uitkomsten van dit onderzoek geven duidelijkheid in hoeverre Langedijkers en Heerhugowaarders zich digitaal veilig voelen.