HEERHUGOWAARD - Tien jaar geleden ging Home-Start in Heerhugowaard van start. In die 10 jaren is het project gegroeid en hebben honderden gezinnen met kinderen van nul tot zeven jaar- en sinds anderhalf jaar tot 14 jaar- in Heerhugowaard ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact ontvangen van ervaren en getrainde vrijwilligers.

Al tien jaar lang hebben honderden vrijwilligers uit Heerhugowaard een steentje bijgedragen in gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hadden.

Home-Start in Heerhugowaard is een voorbeeld hoe kan worden voorkomen dat in gezinnen alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. De vrijwilligers stimuleren ouders hun kracht te (her)vinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor zij weer grip kunnen krijgen op hun leven. De ervaring leert dat ouders die door een vrijwilliger ondersteund worden, sneller weer op eigen benen staan. Home-Start bereikt ook gezinnen die door de hulpverlening vaak niet bereikt worden.

In Heerhugowaard is het programma al 10 jaar een groot succes en ondersteunt Home-Start inmiddels jaarlijks bijna 50 gezinnen.

Dat vieren we met een lunch waarvoor wij onze samenwerkingspartners, (Gemeente Heerhugowaard, MET, GGD, EVEAN, DPRS, ) het bestuur van Humanitas en vrijwilligers van Home-Start in Heerhugowaard hebben uitgenodigd. Tijdens deze lunch willen wij hen op ludieke wijze met elkaar in contact brengen.

Wethouder Oude-Kotte zal tijdens de lunch namens de gemeente Heerhugowaard een woordje doen.