HEERHUGOWAARD - Op woensdagmiddag 21 juni zijn alle geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen bij de schookwerktuin aan de Gibbon in Heerhugowaard. Dit kan van 14.00 tot 15.30 uur. De schoolwerktuin is een initiatief van NME Heerhugowaard in samenwerking met de Biobus.

Aan het schoolwerktuinproject doen dit jaar 10 groepen leerlingen mee van 6 verschillende basisscholen. Iedere leerling heeft zijn of haar eigen moestuintje van 5 m2 waarop groenten worden verbouwd onder begeleiding van een ervaren tuindocent. Dit jaar is het 3e seizoen dat er een schoolwerktuin is op locatie de Gibbon. Daarnaast is dit jaar een tweede schoolwerktuin van start gegaan in De Draai. Uiteindelijk hoopt het NME dat iedere leerling in Heerhugowaard op deze manier kennis kan maken met de natuur en het zelf verbouwen van groenten.

Tijdens de open middag zijn leerlingen aanwezig die kunnen vertellen wat ze tot nu toe hebben gedaan op de schoolwerktuin en die hun eigen moestuintje van 5 m2 kunnen showen. Daarnaast is de tuindocent van Biobus aanwezig en zijn er medewerkers van NME Heerhugowaard; zij kunnen vertellen hoe de schoolwerktuinen in Heerhugowaard zijn georganiseerd.

De schoolwerktuin is mede mogelijk gemaakt door:

Intratuin Heerhugowaard, Loonbedrijf Mol, Groenservice Sjoerd Bakker, Bakker&Brothers, Van Vliet Kastanjehout, Topdealhekwerk.nl, Urmaprint, Albert Heijn, Biobus en Gemeente Heerhugowaard.

Locatie: Gibbon (tegenover Buttermoes en t.h.v. de Boomvalk

Wanneer: woensdag 21 juni van 14.00-15.30 uur