HEERHUGOWAARD - De gezamenlijke ambitie van volleybalverenigingen Ardea uit Heerhugowaard en Relay uit Langedijk om beachvolleybal als breedtesport binnen de nieuwe gemeente Dijk en Waard te realiseren, heeft geresulteerd in de aanleg van multifunctionele beachvelden op sportpark De Vork. De beach-activiteiten op De Vork gaan vanaf zaterdag 7 mei van start.


De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard omarmen het initiatief van de twee verenigingen, maar willen de beachvelden graag breder inzetten en ook voor andere sporten en het (speciaal) onderwijs beschikbaar maken. De nieuwe beachvelden zijn daarom niet alleen voor beachvolleybal, maar worden ook geschikt voor andere beachsporten zoals beachhandbal, beachhockey, beachtennis of beachvoetbal. Hiermee wordt er een multifunctionele sportfaciliteit gerealiseerd voor alle Dijk en Waarders, welke nog niet aanwezig was in de gemeente. ““Dit bevordert het sportklimaat in gemeente Dijk en Waard en draagt bij aan de preventieve werking binnen het sociaal domein,” aldus de wethouder sport John Does. “Sport is belangrijk om lichaam en geest gezond te houden. Met deze nieuwe velden bieden we onze inwoners een aanvullende sportfaciliteit in Dijk en Waard, waar zij het hele jaar door gebruik van kunnen maken.”

Er kan door de gebruikers van de zandvelden gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en kantine van de MHC. De nieuwe sportlocatie is duurzaam (voor meerdere jaren beschikbaar) en het uitgeklopte zand van het oude hockeyveld wordt hergebruikt in de beachvelden. De gemeente is eigenaar van de beachvelden en Heerhugowaard Sport N.V. beheert, onderhoud en exploiteert de beachvelden. Met de inkomsten uit verhuur kan het onderhoud worden gedekt.