HEERHUGOWAARD - Burgemeester Han ter Heegde heeft op donderdag 12 januari officieel het Veteranenhuis 'De Waardse Veteranen' aan de Taxuslaan 34 in Heerhugowaard geopend. Hij deed dat met het knippen van een lint waardoor het huis 'mijnenvrij' werd verklaard. Rechts op de foto Maurice Bettink, een van de initiatiefnemers van het Veteranenhuis. Van hem kreeg de burgemeester ook een blauwe baret.

Het Veteranenhuis is er voor militairen die door Defensie sinds de Tweede Wereldoorlog op (vredes)missie in het buitenland zijn gestuurd. De ruimte aan de Taxuslaan is al een paar weken in gebruik en het blijkt dat veteranen van Den Helder tot Haarlem er gebruik van maken. 'Voor een praatje met en steun geven aan elkaar', zei Bettink. Burgemeester Han ter Heegde is blij dat het veteranenhuis er nu is. 'Tijdens de Veteranenavond in juni lieten jullie blijken dat er behoefte is aan dit huis. Fantastisch dat het er nu al is. Gefeliciteerd daarmee.'

Het veteranenhuis heeft een grote woonkamer en een ruimte waar kinderen kunnen spelen. 
Openingstijden: maandag en dinsdag op afspraak (info@voc-heerhugowaard.nl), woensdag en donderdag van 16.00-21.00 uur, vrijdag van 12.00-21.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zondag is het huis gesloten.