HEERHUGOWAARD - Het tarief voor parkeervergunningen en -ontheffingen in het Stadshart en het Stationskwartier in Heerhugowaard blijft voor 2024 op € 0,-. Bewoners hoeven bovendien geen nieuwe vergunning of bezoekerspas aan te vragen voor het nieuwe jaar. De huidige vergunningen worden met een jaar verlengd.

De gemeente is de afgelopen periode bezig geweest om de parkeervergunningen en bezoekerspassen te digitaliseren. Met het nieuwe systeem streeft de gemeente naar een snellere afhandeling van de vergunningen. Dan verdwijnt de papieren vergunning en hoeft u deze niet meer achter de voorruit van de auto te leggen. Helaas loopt de invoering van het digitale systeem enige vertraging op. Het systeem komt niet online voor 31 januari 2024, het moment dat de huidige vergunningen zouden verlopen.

Automatisch

De gemeente heeft daarom besloten om de parkeervergunningen en bezoekerspassen van 2023 met een jaar te verlengen. We gaan er vanuit dat het digitale systeem in het najaar van 2024 werkt. Dit betekent dat inwoners nu niets hoeven te doen. De huidige vergunningen en bezoekerspassen blijven geldig én gratis tot eind 2024. De boa's zijn hier uiteraard van op de hoogte.

Geen brief ontvangen?

Inwoners die in Stadshart of Stationskwartier wonen, hebben een brief ontvangen over dit besluit. Heeft u geen brief ontvangen? Bel dan met de gemeente via 072 575 55 55, dan sturen wij u alsnog een brief.