Bij de gemeente Koggenland is een verzoek ingediend door JMD Ontwikkeling & Vastgoed voor de realisatie van een horeca- en activiteitencentrum, Blitz Obdam, tussen het bedrijventerrein De Braken en het volkstuinencomplex langs de Braken in Obdam.

De plannen voorzien in een horecagelegenheid gebaseerd op het idee van een strandpaviljoen met terrassen, strand en waterpartijen. Daarbij een accommodatie voor binnen- en buitenactiviteiten, gericht op gezinnen met kinderen in allerlei leeftijdsklassen. Er kan gedacht worden aan speelvoorzieningen op het strand en nabij het water, een indoorspeeltuin, glow in the dark-golf, behendigheidsspellen, speelautomaten en lasergame.

Daarnaast is er ruimte voor incidentele activiteiten en evenementen passend binnen de schaal van Obdam, zoals een kofferbakmarkt of gardenfair. Het is ook mogelijk om het meer De Weel en omliggend groen bij de ontwikkeling te betrekken, onder andere door de aanleg van wandel- en vaarverbindingen.

Oriënterende fase

De gemeente en initiatiefnemer zijn in oriënterende fase. De ontwerpplannen worden besproken in de vergadering van de commissie Grondgebied op maandag 27 oktober 20:00 uur. U bent welkom om de vergadering bij te wonen in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergadering live volgen via raad.koggenland.nl. Voorafgaand aan deze vergadering zullen de plannen door de initiatiefnemer worden toegelicht om 19:30 uur. Ook hier bent u welkom.

Informatiebijeenkomst bij groen licht

Als de commissie groen licht geeft zal uitwerking van de plannen plaatsvinden in een nieuw bestemmingsplan. Dan zal ook een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor belanghebbenden en belangstellenden uit de omgeving.