HEERHUGOWAARD - Inwoners van Heerhugowaard hebben genoeg goede ideeën. Dat ‘bewees’ de Burgertop van vorig jaar al. 

Het Stadsstrand in het Stadshart dat binnenkort open gaat, is daar een voorbeeld van. Nicole Kunkeler heeft daarbij dankbaar gebruik gemaakt van het Platform Vernieuwingsnetwerk. In dat platform zitten namelijk inwoners met allerlei expertise en medewerkers van de gemeente. Het platform heeft haar geholpen met het maken van een 3D-filmpje, een logo en haar website. Dat vernieuwingsnetwerk bestaat nu een jaar en heeft zich onlangs laten inspireren door eenzelfde initiatief dat in Zaanstad sinds 2013 bestaat. Daar hebben ze het platform gebruikt om de gemeente te voeden met ideeën voor het opstellen van een profiel voor de nieuwe burgemeester.

Ruud Baljé heeft zich in Heerhugowaard opgeworpen als trekker/ambassadeur van het Platform Vernieuwingsnetwerk. 'Het zou denk ik leuk zijn om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een lijsttrekkersdebat van deelnemende partijen te organiseren. Daar zal de gemeente vast ook over nadenken, maar ik weet zeker dat er inwoners zijn die ideeën hebben om daar iets bijzonders van te maken. Dat kunnen we de gemeente dan aanbieden.’ En volgens Baljé hebben inwoners ook vast ideeën om hun wijk vitaler te maken. En dat zou dan weer goed aansluiten bij de Woonvisie die de gemeente aan het opstellen is. Baljé: ‘Iedere inwoner kan met ideeën naar ons toe komen.

Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn om die uit te voeren.’ Het Platform Vernieuwingsnetwerk is vooralsnog bereikbaar via vernieuwingsnetwerk@heerhugowaard.nl.Er komt binnenkort in ieder geval een eigen facebookpagina.