ALKMAAR - Op woensdag 29 maart lanceren de samenwerkende gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest het digitale co-creatieplatform Tjekkin. Op Tjekkin werken professionals, jongeren, ouders, cliëntenraadsleden en ambtenaren samen om de jeugdhulp in de regio te verbeteren.

In regio Alkmaar hebben de zeven gemeentes de krachten gebundeld om de jeugdhulp beter te maken. Niet alleen met elkaar; maar met iedereen die de jeugdhulp kent. Het idee hierachter is dat de gemeenten beter beleid kunnen maken als zij daarbij de vakkennis van professionals, de praktijkervaringen van jongeren en ouders en de ideeën van cliëntenraadsleden betrekken.

Met Tjekkin heeft de regio Alkmaar nu een online plek waar al deze groepen samen kunnen werken. Zo kunnen jongeren (en hun ouders) op het ‘meetingpoint’ vertellen wat hen bezighoudt, wat zij in de praktijk meemaken, hun ideeën lanceren of een mee-denkgroep smeden om hun idee te realiseren. En als zij écht willen meedoen en hun schouders onder een project willen zetten, kunnen zij inchecken op een vlucht en met hun kennis en ideeën de jeugdhulp beter maken. Wat hebben jongeren bijvoorbeeld nodig als zij 18 jaar worden? En hoe komen ze snel aan de juiste hulp? De ambtenaren van de gemeenten horen dit graag, zodat zij ervan kunnen leren en de hulp kunnen verbeteren. Dit platform is – voor zover wij weten – uniek in Nederland, dus genoeg reden om de start feestelijk te vieren! U bent hierbij van harte uitgenodigd. Na een korte presentatie heeft u de gelegenheid tot het stellen van vragen. Kijk voor meer informatie op: www.tjekkin.nl

Programma woensdag 29 maart 2017

17.00 uur Inloop in de Huiskamer van Straatgeluid (in buurtcentrum de Rekere). Muziek door jongeren
17.30 uur Filmpje over Tjekkin
17.35 uur Presentatie door Jelle Daalderop, inspirator vanaf het eerste uur
17.50 uur Wethouder Elly Konijn (gemeente Alkmaar) proost (met alcoholvrije cocktail) op een goede start. Tevens gelegenheid tot het stellen van persvragen aan wethouders..

Locatie: Buurtcentrum De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar.