KOGGENLAND - Wethouder Koos Knijn kijkt tevreden naar de volle bakken bij het gemeentehuis: “Al 15 bakken met taxus en nog een hele maand te gaan. Eind juli kon het verwerkingsbedrijf de grote hoeveelheden taxus bijna niet aan. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen op deze manier iets willen betekenen voor een ander.”

Met de actie Taxus voor Hoop zamelen we eenjarig taxussnoeisel in, een basisgrondstof voor chemotherapie. De 'Taxus Baccata' bevat een belangrijke grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Bovendien doneert stichting Taxus voor Hoop per volle bak met taxussnoeisel € 30,- euro aan Inloophuis Pisa in Hoorn en KWF Kankerbestrijding.

Taxussnoeisel inleveren

Heeft u nog een taxushaag die gesnoeid moet worden? Lever uw jonge taxusscheuten dan in bij een van de inleverlocaties in de gemeente. Dit kan nog de hele maand augustus. De inzamelcontainers staan op de volgende locaties:

  • De Goorn, Middenhof 2 (plein voorzijde gemeentehuis) – Vrij toegankelijk
  • Obdam, Kwelder 10 (afvalbrengstation HVC) – Toegankelijk van dinsdag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:15 uur en zaterdag van 8:00 tot 14:30 uur.
  • Ursem, De Leet 10a (hoveniersbedrijf) – Toegankelijk van maandag t/m vrijdag 8:00 tot 17:00 uur.

Meer weten?

Kijk voor snoei-instructies en meer informatie over de actie op www.taxusvoorhoop.nl.