HEERHUGOWAARD - Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) komt op maandag 9 oktober naar Heerhugowaard voor de aftrap van de landelijke actieweek 'Babyspullen'. Die aftrap doet zij om 14.00 uur samen met wethouder Gido Oude Kotte (Sociale Zaken) in de Heerhugowaardse vestiging van de landelijke Stichting Babyspullen op het Nijverheidsplein 2F. Dan maakt de staatssecretaris ook het subsidiebedrag bekend dat de Stichting Babyspullen van de rijksoverheid krijgt.

De Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daarvan babystartpakketten voor ouders die het financieel moeilijk hebben. De stichting heeft inmiddels 170 inzamelpunten in Nederland.

In een babystartpakket zitten alle benodigdheden voor de verzorging van het kind voor de eerste levensjaren: babykleding, een kruik, beddengoed, schoeisel, speelgoed en verzorgingsproducten. Ouders kunnen een startpakket krijgen als ze een verwijzing hebben van een betrokkene zoals de verloskundige, Leger des Heils, GGD, voedselbank of een (jeugd)hulpverlener.

Programma:

  • 14:00 uur: Introductie Marjolijn Hermus, een van de oprichters van Stichting Babyspullen
  • 14:15 uur: Rondleiding staatssecretaris Klijnsma en wethouder Oude Kotte met ouders en vrijwilligers door assemblagehal, samenstellen van pakketten
  • 15:00 uur: Gesprek met gemeente
  • 15:15 uur: Persvragen
  • 15:30 uur: Einde werkbezoek