HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Het is weer voorjaar en u denkt wellicht: tijd om de boot te water te laten! Dat komt de gemeente goed uit, want in maart en april (naar verwachting vanaf 22 maart, afhankelijk van het weer) begint men met het maaien van grasvelden en speelterreinen. Om alle openbare graspartijen in Langedijk en Heerhugowaard netjes te kunnen maaien, vraagt men u obstakels, zoals bootjes en aanhangwagens, uit de weg te ruimen.


Maar valt uw oog daarbij op zwerfafval? Een kleine moeite om dat ook op te ruimen en bij restafval te gooien. Het zou toch jammer zijn als het afval door de maaimachine wordt verpulverd en in het milieu terecht komt. Zo werken we samen aan een schone gemeente!

Wanneer maait de gemeente nog meer?

Haal obstakels weg
Alle obstakels, zoals boten, surfplanken, aanhangwagens, palen, kettingen, touwen, afvalbakken en vlotten vraagt de gemeente u om weg te halen. Zo kunnen de medewerkers ongestoord hun werk goed en netjes uitvoeren. De boten en andere obstakels die in het gras liggen bemoeilijken niet alleen het maaien, maar zorgen ook voor kale plekken in het gras. Het kan schade veroorzaken aan materiaal van bosmaaiers of maaimachines.

Ruim het op!
Ook roept men u op gezonken bootjes boven water te halen en te verwijderen. Datzelfde geldt voor aanhangers met of zonder kenteken die her en der langs de kant van het water geplaatst zijn. Wanneer eigenaren deze niet verwijderen, ziet de gemeente zich gedwongen dat te doen.

We zijn ons steeds meer bewust van de effecten van zwerfafval op planten, dieren en de natuur. Zwerfafval wordt door diverse vrijwilligers in de buurt het hele jaar door opgeruimd. De periode voor het maaien is een goed moment om weer even extra aandacht te hebben voor een schone buurt. Inwoners worden opgeroepen om hun eigen stoep, straat, wijk of buurt schoon te houden. Om uiteindelijk met elkaar de hele gemeente schoon te houden.