KOGGENLAND - Tot onze spijt is er een niet-actueel adressenbestand gebruikt bij het maken en verzenden van de stempassen. Heeft u al een stempas ontvangen? Wij verzoeken u deze te vernietigen. U ontvangt vóór 1 maart een nieuwe stempas met daarop rechtsboven het logo van gemeente Koggenland. De eerst ontvangen stempas zonder logo is onbruikbaar. Ook als uw gegevens juist op de stempas staan is deze niet bruikbaar.

Met de nieuwe stempas met logo kunt u woensdag 15 maart 2017 stemmen. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.
Betrokken inwoners ontvangen van de gemeente nog een brief.

Wat is er precies gebeurd?

Door het gebruik van een niet-actueel adressenbestand kan het zijn dat er stempassen zijn verstuurd naar verkeerde adressen; personen zijn verhuisd naar een ander adres in de gemeente, wonen niet meer in de gemeente of zijn overleden. De stempassen waren al bezorgd bij een deel van stemgerechtigden in Avenhorn, Berkhout, Ursem en Scharwoude.

Burgemeester Posthumus

“Ik bied oprecht mijn excuses aan voor deze vervelende situatie. Met name aan nabestaanden die op deze manier opnieuw geconfronteerd worden met het verlies van hun dierbare(n).”

Hoe lost de gemeente dit op?

Tijdens de verspreiding kwam naar voren dat er een onjuist adressenbestand gebruikt is. We hebben direct de verspreiding gestopt en de stempassen die nog niet verspreid waren ingenomen en vernietigd. We hebben nieuwe stempassen laten maken, die duidelijk anders zijn dan de foutieve stempassen zodat iedereen in één oogopslag het verschil kan zien. Op de nieuwe stempas staat het logo van gemeente Koggenland. We hebben vervolgens de drukker en verspreider van de stempassen een actueel adressenbestand aangeleverd en opdracht gegeven de nieuwe stempassen te maken en te posten.

Wat doet de gemeente om dit in de toekomst te voorkomen?

Wij gaan dit grondig uitzoeken om te zien waar dit precies is misgegaan. Vervolgens treffen wij maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Yvonne Verhagen of Deborah Wouts van afdeling Burgerzaken, bereikbaar via telefoonnummer (0229) 54 84 00 of via e-mail info@koggenland.nl