HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Op 1 januari 2022 is gemeente Dijk en Waard een feit, en dat gaan we vieren! Hoe? Daar mag u over meedenken. Alle inwoners, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties uit gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn namelijk welkom om ideeën in te dienen voor een feestelijke activiteit om de start van de nieuwe fusiegemeente te vieren.

Uw plan of idee mag van alles zijn, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijk toernooi, een dansfeest, een ontmoetingsbankje of een korenlint. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de activiteit bedoeld is en toegankelijk is voor alle toekomstige inwoners van Dijk en Waard en zorgt voor meer sociale verbinding.

Mogelijk komt uw idee in aanmerking voor een bijdrage uit het Start Dijk en Waard Fonds. Voor een activiteit met maximaal 20 deelnemers wordt een subsidie van maximaal 1.000 euro verstrekt; voor een activiteit voor 21 tot 50 deelnemers maximaal 2.500 euro, voor een activiteit voor 51 tot 100 deelnemers maximaal 5.000 euro en voor een activiteit voor 100 deelnemers of meer wordt een subsidie van maximaal 10.000 euro verstrekt.

Indienen
Heeft u een idee en woont u in Heerhugowaard? Ga dan op zoek naar partners uit Langedijk (volg de omgekeerde route als u zelf in Langedijk woont). Dien vervolgens uw plan in via samenwerkendijkenwaard.nl. De aanvraag moet vóór 16 juni 2021 binnen zijn. U ontvangt dan voor 9 juli 2021 een bericht van de gemeente of de subsidie wordt toegekend. Meer informatie over het Start Dijk en Waard Fonds staat op samenwerkendijkenwaard.nl