KOGGENLAND - Zomer- of winterkleding kopen, nieuwe schoolspullen kopen als het nieuwe schooljaar begint en trakteren bij een verjaardag . Voor veel gezinnen is dit heel gewoon. Helaas geldt dit niet voor alle gezinnen. Er zijn nog steeds kinderen die in armoede opgroeien. De gemeente Koggenland richt een speciaal ‘kinder-koggenfonds’ op om ervoor te zorgen dat alle kinderen die in armoede opgroeien kunnen meedoen. Dit fonds bestaat uit een extraatje aan tegoedbonnen ter waarde van €150,- en een budget voor maatwerk.

Wethouder Caroline van der Pol: “Ons Kinder-Koggenfonds biedt een kans aan kinderen die opgroeien met minder financiële middelen. Hun ouders of opvoeders hebben een laag inkomen of krijgen een uitkering. Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen meedoen. Dat ze kunnen sporten, hun verjaardag kunnen vieren en een goede fiets hebben. Voor nu bestaat het fonds uit cadeaubonnen en een stukje maatwerk. Op termijn wordt dit wellicht anders, door bijvoorbeeld samen te werken met andere stichtingen.”

Voor wie is het Kinder-Koggenfonds?

  • Alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar woonachtig in de gemeente Koggenland en die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen en laag vermogen. De exacte richtlijnen hiervoor vindt u op onze website.
  • Kinderen die opgroeien in een huishouden dat in een schuldhulpverleningstraject is verwikkeld.

Aanvragen vóór 1 oktober

Om voor het Kinder-Koggenfonds 2017 in aanmerking te komen kun je samen met je ouders of opvoeders een aanvraagformulier en de daarbij behorende bewijsstukken inleveren of opsturen naar het Zorgteam Koggenland. De tegoedbonnen kunnen tussen 1 augustus en 1 oktober worden aangevraagd bij het Zorgteam Koggenland, de maatwerkbijdrage het gehele jaar door. Aanvraagformulieren vindt u op de website en kunt u telefonisch opvragen.

Meer informatie

Bekijk de webpagina of neem contact op met het Zorgteam Koggenland: (0229) 54 83 70.