KOGGENLAND - Op 14 augustus, een prachtige zonnige maandagmiddag brengt wethouder Win Bijman een bezoek aan De Koggepurkies, een groene kinderopvang gevestigd in de gemeente Koggenland. Op het weiland grazen schapen, springen kleine geitjes en huppelen de konijntjes. Er zijn zelfs alpaca’s. Hij brengt de nieuwe folders van het Zorgteam persoonlijk naar Kees en Elly Buis, eigenaren van deze agrarische kinderopvang. Dit doet hij met een ludieke actie, want naast folders komt hij thee brengen. Thee met een boodschap. Thee drinken doe je samen en zorgen doe je voor elkaar.

De folders en theedoosjes zijn een middel om het Zorgteam Koggenland onder de aandacht te brengen. Wethouder Bijman legt in het kort uit wat het Zorgteam doet: “Soms lukt het niet om zaken zelf te regelen en heeft u ondersteuning of begeleiding nodig. Ook signalering van hulpvragen door partners is belangrijk. Iedereen kan bij het Zorgteam Koggenland terecht. U kunt hierbij denken aan vragen over financiën, zelfstandig blijven wonen, opvoeding, opgroeien, dagbesteding, kortdurend verblijf of ondersteuning bij moeilijke situaties in het leven. Ook als u iets wilt betekenen voor een ander, kunt u contact met het Zorgteam opnemen. U kunt zich opgeven als vrijwilliger of laten registreren als mantelzorger.”

Vroegtijdig signalen oppakken

Manager Zorgteam Jiske Schurink: “Wij zijn voornamelijk succesvol doordat we goed samenwerken met onze partners. Denk hierbij aan het consultatiebureau, kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen en huisartsen. Zo kunnen wij vroegtijdig signalen oppakken en samen met de inwoner kijken of en welke ondersteuning nodig is. We merken dat de bekendheid van het Zorgteam al groot is, maar dit kan natuurlijk altijd beter. Daarom bezoeken wij al onze partners met dit promotiemateriaal. Onze medewerkers nemen de thee ook mee naar de keukentafelgesprekken met onze inwoners.”

De Koggenpurkies

Kees en Elly Buis zijn 5 ½ geleden begonnen met de kinderopvang naast het agrarische bedrijf. Bijzonder is dat de kinderen zich hier ontwikkelen door alle dagen lekker buiten te spelen. Ze kunnen onderzoeken en experimenteren met alles dat rondom het agrarisch bedrijf gebeurd. Elly heeft goed contact met ons Zorgteam: “Het Zorgteam van Koggenland is zichtbaar en heel toegankelijk, je belt met een vraag en het wordt gelijk opgepakt. Wij hebben een hele goede samenwerking.”

Meer informatie

Meer informatie over het Zorgteam Koggenland vindt u op www.koggenland.nl/zorgteam. Folders kunnen opgevraagd worden bij het Zorgteam via (0229) 54 83 70 of zorgteam@koggenland.nl