HEERHUGOWAARD - Ruim jouw afgestoken vuurwerk op 1 januari op, maak een foto ervan en plaats deze met de hashtag #knalweg op Instagram. Je maakt hiermee kans om tot maximaal 250 euro terug te krijgen op het bedrag van je gekochte vuurwerk.

Kijk voor meer informatie en tips op www.knalweg.nl.

Waarom opruimen?
De gemeente doet mee aan een campagne #Knalweg: ik ruim mijn vuurwerk op, van Schoner Noord-Holland. Het is belangrijk om vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen. Het afval bevat namelijk plastics en giftige metalen. Als die in het grondwater of op de grond terechtkomen, richten ze veel schade aan.

Wethouder Annette Valent (Openbare Ruimte) heeft geen moment geaarzeld toen Schoner Noord-Holland de gemeente benaderde mee te doen met de campagne: ‘Dit initiatief past helemaal bij de afvalcampagne ‘Aan de Bak’ van Heerhugowaard, waarmee we onder andere ook inzetten op het voorkomen van zwerfafval’.

Hoe opruimen?
Maak de vuurwerkresten nat, zodat niet-ontbrande delen geen schade meer kunnen aanrichten. Doe het afval in een speciale vuurwerkzak of eigen vuilniszak en gooi het in de restafvalcontainer.


Wanneer afsteken?
Vuurwerk hoort bij Oud en Nieuw, maar niet iedereen heeft er plezier van. Daarom is besloten om vuurwerk alleen af te steken in de uren voor en na de jaarwisseling. Vuurwerk steek je dus alleen af op 31 december 2019 van 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2020. Houd het veilig en draag een vuurwerkbril.