HEERHUGOWAARD - De oproep van burgemeester Bert Blase om elkaar te helpen in deze moeilijke tijden heeft al tot verschillende inwonersinitiatieven geleid.


De Heerhugowaardse Anita Hoole begon daar vrijdag 20 maart mee. Ze kocht wat bossen tulpen en legde die anoniem voor de deuren van het politiebureau en de brandweer aan de Beukenlaan met alleen een kaartje ‘Dank jullie wel dat jullie je werk blijven doen’. Daarna hoorde zij van het initiatief Tulpen voor Toppers van een echtpaar uit Wervershoof. Dat opende een website waar tulpenbedrijven overtollige tulpen kunnen aanbieden en organisaties die actief zijn in de vitale functies zich melden voor ‘een bosje’. Vrijwilligers brengen die bloemen vervolgens op de plaats van bestemming.

En zo was Anita Hoole op zaterdag 21 maart onderweg naar de huisartsenpost in Middenwaard, jeugdinstelling Transferium en Esdégé-Reigersdaal op de Krusemanlaan. ‘Ik ben echt ongelooflijk trots op de mensen die daar werken en hopelijk wordt iedereen ook een beetje blij van de bloemen.’

Op de Facebook groep ‘Coronahulp Heerhugowaard’ bieden mensen aan om te helpen met boodschappen doen en kinderen te helpen met huiswerk. Campus Columbus in Stad van de Zon maakt iedere ochtend op Youtube een kinderjournaal met leuk nieuws in deze barre tijden. Ook de website heerhugowaardnl. buuv.nu en www.coronahelpers.nl hebben coronahulp op de site staan. Prachtig initiatieven, die de gemeente graag ondersteunt.

Heeft u ideeën of wilt u een initiatief aanmelden voor dit overzicht? Meld dit via het e-mailadres communicatie@ heerhugowaard.nl. Dan plaatst de gemeente die berichten.