HEERHUGOWAARD - De Middenweg is cultuurhistorisch gezien een icoon van Heerhugowaard. Hier is de geschiedenis van de polder en haar inwoners begonnen.


De betekenis van de weg voor Heerhugowaard en haar inwoners willen we graag tot uiting laten komen in een kunstwerk. Belangrijk is om hierbij gebruikte maken van innovatieve en duurzame methoden. Daarom hebben we vier kunstenaars uitgedaagd om een schetsontwerp te maken. Het beste ontwerp zal leiden tot een definitief ontwerp en dat wordt gerealiseerd. Deze professionele kunstenaars zijn geselecteerd op hun ervaring in het ontwerpen voor de openbare ruimte en hun affiniteit met erfgoed, duurzaamheid en innovatie.

De vier kunstenaars presenteren hun schetsontwerpen op maandag 9 juli tussen 19.30 tot 21.00 uur in SKEEF (Strand van Luna 3). U kunt zich aanmelden tot en met 6 juli via middenwegzuid@heerhugowaard.nl.

De vier voorgeselecteerde kunstenaars zijn:
Alphons ter Avest
Ben Raaijman
Ketter & Co, vertegenwoordigd door Irene Fortuyn
Paul de Kort

De winnaar
De winnaar wordt gekozen door een vakjury en een publieksjury. In de vakjury komt ook een bewoner van de Middenweg-Zuid. Op 9 juli kunnen belangstellenden zich daarvoor opgeven.

Publiek kan van 10 tot 15 juli stemmen via www.heerhugowaard.nl/kunstMiddenweg.