ALKMAAR - Vandaag brachten wethouder Pieter Dijkman (VVD) en wethouder Elly Konijn (D66) samen een bezoek aan VakantieFUN in De Meent. VakantieFUN is een vakantieprogramma dat zich volledig richt op kinderen met een zorgindicatie. Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport N.V. het programma samen met de gemeente Alkmaar en Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH), Heerhugowaard en Langedijk.

Uitdaging

Het is voor ouders vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor de kinderen. Deze uitdaging is nog groter als je een kind hebt met een zorgindicatie. Voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum zijn er weinig alternatieven in de vakantie. Gemeentes krijgen regelmatig vragen over vakantieopvang voor kinderen met een beperking of stoornis in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD etc.). Speciaal voor die kinderen is er in de eerste vier weken van de vakantie VakantieFUN. VakantieFUN biedt plaats aan 24 kinderen per dag gedurende 12 dagen (totaal 288 kinderen).

Iedereen vakantie

De kinderen beleven fantastische dagen en de ouders hebben een goede invulling van de vakantie. Tijdens de zomervakantie nemen deze kinderen deel aan memorabele dagen. Gedurende vier weken hebben kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum de mogelijkheid om deel te nemen aan een sportief en creatief dagprogramma. Hierdoor krijgen zij de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten in de veilige en uitdagende omgeving van sportcomplex de Meent te genieten van de zomervakantie. Naast de ruimtes voor sportactiviteiten en creatieve activiteiten, is er een time-out ruimte. Kinderen die even rustig willen lezen, tekenen of anderszins, kunnen dat in deze ruimte (onder begeleiding) doen. Ook kinderen die letterlijk een 'time-out' nodig hebben, maken gebruik van deze ruimte.