LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard kennen veel verschillende soorten stembureaus tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week. Zo kan iedereen stemmen op een manier die onder de huidige omstandigheden het beste past.

Bijvoorbeeld door te stemmen in een gewoon stembureau in de eigen buurt, natuurlijk met veilige afstand van stembureauleden en andere kiezers. Werkt u niet thuis en wilt u het uitbrengen van uw stem combineren met uw rit naar kantoor? Dan is het goed te weten dat er vier drive-through stembureaus zijn. Hier kunt u gemakkelijk vanuit uw auto stemmen*. Ook (gemotoriseerde) tweewielers, scootmobiels en wandelaars zijn hier welkom. Voor forensen is er ook een stembureau in de buurt van het NS-station en langs de Provincialeweg N242 bij Gewoon Lekker aan de Gildestraat in Heerhugowaard.

Wilt u milieubewust met de fiets of te voet stemmen? Dat kan bij een speciale groene stemstraat in Heerhugowaard-De Noord of bij De Oostwal in Sint Pancras. Voor de eerste duizend bezoekers ligt bij deze twee stemstraten een groene verrassing klaar. Gaat u op woensdag 24 november ergens in onze gemeenten stemmen? Dan loopt u kans een van de twee barista koffiekarretjes tegen te komen die langs de stembureaus rijden. Bij alle stemlocaties wordt rekening gehouden met de Coronaregels. Neemt u deze regels ook in acht? Houd voldoende afstand van anderen en maak gebruik van de desinfectiemogelijkheden. Een QR-code is in de stembureaus en drive-throughs niet nodig. Een mondkapje is wel verplicht.

Alle stemlocaties en openingstijden zijn te vinden op www.gemeentelangedijk.nl/verkiezingen of www.heerhugowaard.nl/verkiezingen.

*Vanwege het stemgeheim moet de bestuurder alleen in het voertuig zitten. Er zijn twee uitzonderingen: 1. Wanneer de kiezer wegens een lichamelijke handicap hulp nodig heeft bij het stemmen. 2. Als duidelijk is dat van stembeïnvloeding absoluut geen sprake kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer er jonge kinderen in het voertuig zitten.