HEERHUGOWAARD - Vandaag, donderdag 17 oktober, hebben de wethouders Monique Stam en Nils Langedijk aan de pers een toelichting gegeven op de volgende stap in de samenwerking van beide gemeenten met het ontwikkelen van het Stationsgebied in Heerhugowaard, het Oosterdelgebied in Langedijk en de kanaalzone Heerhugowaard-Langedijk. Wij vinden het belangrijk om ook u, lid van de klankbordgroep stationsgebied, rechtstreeks te informeren.


Al sinds de bestuursovereenkomst van 14 februari 2019 werken beide gemeenten samen om het Heerhugowaardse stationsgebied en het programma 'Langedijk Ontwikkelt met Water' (www.gemeentelangedijk.nl/Inwoners/Projecten) te ontwikkelen. Die samenwerking wordt steeds concreter en de kansen worden talrijker.

Beide colleges van B&W hebben besloten een (nieuwe) klankbordgroep in te stellen die het gedachtegoed van deze samenwerking ook omarmt. Zo'n klankbordgroep kan bestaan uit bewoners van het stationsgebied en het Oosterdelgebied, ondernemers, maatschappelijke organisaties en initiatiefnemers in beide gebieden. Het doel is om voort te bouwen op het masterplan Heerhugowaardse stationsgebied en dat in de context van 'Langedijk Ontwikkelt met Water' en het Oosterdelgebied te plaatsen. De 'betekenis van het Heerhugowaardse OV-knooppunt voor Langedijk' kan zo ook met elkaar onderzocht en besproken worden.

Alle kansen komen te staan op een schatkaart. Die kaart is ook de start van een gezamenlijke ontwikkelvisie 'Kanaalzone Langedijk en Heerhugowaard', waar regionale, gemeentelijke en particuliere initiatieven een plek kunnen krijgen.