HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De Heerhugowaardse en Langedijker VVD slaan vooruitlopend op de fusie de handen ineen. De twee lokale fracties bundelen in 2021 en daarna de krachten en gaan samen verder. Falco Hoekstra, fractievoorzitter van de Heerhugowaardse VVD: ‘In november zijn de gemeenteraadsverkiezingen en in 2022 is Dijk & Waard een feit. Nu, een jaar voor de nieuwe gemeente, gaan we nog intensiever samenwerken voor alle Heerhugowaarders en Langedijkers.


Komend jaar gaan beide fracties de bestaande samenwerking verder versterken. Hans de Graaf, fractievoorzitter Langedijker VVD: ‘Onze focus voor komende jaren is zorgen dat Dijk & Waard een stad is om in te wonen en een dorp blijft om te leven. We zoeken de balans tussen nieuwbouw en het behouden van ons dorpse gevoel. Langedijk en Heerhugowaard houden hun eigen karakters, ook binnen de nieuwe VVD-fractie.

De VVD Dijk & Waard is een echte lokale partij mét de voordelen van een landelijke partij. Onze raadsleden komen uit de verschillende dorpen en buurten van Heerhugowaard en Langedijk. ‘Iedereen heeft zijn eigen binding met de beide gemeenten. Sommigen hebben hier op school gezeten, gewerkt bij de lokale supermarkt of verdienen hier hun brood’ aldus Falco Hoekstra. De voordelen van een landelijke partij zorgen dat we ook in de regio, provinciaal en nationaal het verschil kan maken.