In de hal van het gemeentehuis staat een Wall of Honour voor Heerhugowaardse veteranen. Daarop kunnen mensen een witte anjer prikken en een boodschap schrijven voor een Heerhugowaardse veteraan. Dat kan een persoonlijk bericht zijn voor een veteraan die iemand kent of een bericht voor veteranen in zijn algemeenheid. De Heerhugowaardse Wall of Honour gaat op 25 juni naar Den Haag, waar die dag de nationale Veteranendag wordt gevierd. Samen met andere lokale walls of honour vormt die dan een lint van het centraal station in Den Haag naar het Malieveld.

Heerhugowaard telt 330 veteranen. Dat zijn Nederlandse (ex)militairen die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden. Ook personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog is veteraan. Zij zijn uitgenodigd voor de Heerhugowaardse veteranenviering op donderdag 16 juni in het gemeentehuis.
De Wall of Honour staat voor de eerste keer in Heerhugowaard. De nationale Stichting Anjerveteranendag heeft die Wall of Honour in 2013 geïntroduceerd als mogelijkheid voor mensen om hun respect en waardering voor veteranen te laten blijken. De witte anjer is daar het symbool van.