DIJK EN WAARD - Kanaalpark Dijk en Waard nodigt uit om natuur en historie te ontdekken, te sporten en cultuur te beleven, rust te vinden en mensen te ontmoeten. Al deze aspecten komen terug in het programma Zomer van Kanaalpark, dat op vrijdag 21 juni officieel van start is gegaan met de fotoroute Kiek-In Kanaalpark.

De tweede activiteit van Zomer van Kanaalpark is de Waterdag. Op 6 juli gaat deze dag vol wateractiviteiten om 11.00 uur van start met een spectaculaire flyboardshow op Westdijk 12-14, bij Ossa en Kanowaard.

Wat is er allemaal te doen?

Je kunt je deze dag verder de hele dag vermaken met sportieve activiteiten, muzikaal entertainment, allerlei lekkers bij de foodtrucks én is er volop plezier te beleven voor kinderen op en bij het water. Volg bijvoorbeeld een kano-, roei- of supclinic. Of loop op het water in aquaballen! De zeekadetten verwelkomen je graag op hun Abel Tasman voor een rondleiding. De Twuyvermolen heeft open huis en er is een mooie fietsroute langs het water. Benieuwd naar alle activiteiten van Waterdag? Hier vind je het hele programma.

Vaar gratis mee met De Broekervaart

Maak vooral ook een gratis vaartocht met De Broekervaart. De Broekervaart vaart op zowel 6 juli als 14 september, zodat je dit kunt combineren met de leukste zomerevenementen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, het prachtige Oosterdel, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard.

Lichtjesavond en Drijf-In bios

Tot 21 september is er nog meer te beleven. Zo wordt de traditionele Lichtjesavond van Stichting Langedijk Waterrijk gehouden op 7 september, en op 14 september kun je gratis naar de Drijf-In bios. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke film zal worden vertoond.

Zomer van Kanaalpark

De Zomer van Kanaalpark ging van start met de opening van Kiek-in, een mooie wandelroute langs 22 portretten van Dijk en Waarders langs de Westdijk en door Broekhorn. QR-codes op de fotoborden vertellen het verhaal van deze inwoners en ondernemers die in hun vrije tijd of via hun werk met Kanaalpark zijn verbonden. Loop de route en laat je verrassen door bekende of onbekende dorpsgenoten!

Zie ook: www.zomervankanaalpark.nl.